Nyd eftermiddagskaffen sammen med en hund eller kat

Hund og kat

Nyd kaffen i selskab med et kæledyr

Elsker du at nyde en god kop kaffe hjemme i sofaen? Har du tænkt på, at det ville være endnu mere hyggeligt, hvis der sad et kæledyr ved din side imens? Faktisk er det videnskabeligt bevist, at kæledyr har en positiv effekt på vores sind. Derfor er det ikke underligt, at mange mennesker har et kæledyr som de elsker højt.

Så hvis du er træt af at nyde kaffen alene, bør du kigge efter et nyt kæledyr. Så smager kaffen lidt bedre. Det kan enten være en hund eller kat, alt efter, hvad du er mest til.

Læs mere om fordelene ved arterne nedenunder.

Hund eller kat?

Nogle mennesker er erklærede kattemennesker, mens andre betegner dem selv som hundemennesker. Andre har en mere neutral holdning. Hvis du er en af dem, som har en neutral holdning, kan det være svært at vælge mellem arterne. Måske elsker du dem begge lige højt.

Hvis du gerne vil have et praktisk kæledyr, bør du kigge efter en kat. En kat har nemlig nemmere ved at være alene i en længere tidsperiode. Så længe de har adgang til mad og kattebakke eller kattelem, kan de klare sig helt fint. En hund er mere afhængig af din opmærksomhed, og kan højest efterlades alene i 7-8 timer.

Ulempen ved katten er dog, at den kan virke mere egoistisk. En hund kommer løbende hen til dig, når du kommer hjem efter en lang dag. Dette vil en kat sjældent gøre. En kat har heller ikke brug for lige så meget opmærksomhed, som hunden. De har det nemlig helt fint i deres eget selskab.

Hundehvalp

Inden du køber kæledyret

Inden du fare ud for at købe dit kæledyr skal du huske at købe de nødvendige produkter. Alle kæledyr skal hver især have nogle specielle ting. Eksempelvis skal din kat have et kradsetræ, som den kan sætte kløerne i. Hvis du ikke har et kradsetræ, går kattens kløer i dine møbler i stedet.

Din hundehvalp skal have noget hvalpelegetøj, som passer til hvalpens størrelse. Det almindelige legetøj kan nemlig godt være for stort for en hvalp. Det er aldeles vigtigt med legetøj til den lille hvalp. De har nemlig et højt energiniveau, som skal stimuleres. Hvis du skal være væk fra hvalpen i et par timer, er det især nødvendigt med noget legetøj. Ellers vil hvalpen, ligesom katten, begynde at ødelægge dine møbler.

Hvis du har dine møbler kært, skal du huske at købe nogle produkter, som dit kæledyr gerne må bide i.

Kaffe kop

Skriv et svar